Thema's

Groen is zoveel meer dan groen. Groen, dat is je goed voelen in je vel, goed kunnen doen voor de planeet en goed zijn voor elkaar. Die drie zijn onlosmakelijk verbonden voor ons. Het zijn dan ook meteen de speerpunten in ons nieuwe, kleurrijke verhaal.


Hé, het is oké om niet altijd oké te zijn. Zoiets toegeven kan erg moeilijk zijn. Toch geldt het voor iedereen: niemand is constant in topvorm. Groen wil dat iedereen alle kansen krijgt om gezond en gelukkig te leven. Bijvoorbeeld met goede en betaalbare gezondheidszorg. Een gezonde en groene omgeving. Meer steun voor gezondheidswerkers en mantelzorgers. Betrouwbare en warme kinderopvang. Leefbare woonzorgcentra in de buurt die geen stukken van mensen kosten.

Je goed voelen in je buurt: dát wordt de maatstaf van geluk.


Goed voor de planeet

Ervoor zorgen dat jij vaker kiest voor de fiets of het openbaar vervoer; omdat het gezonder, comfortabeler en goedkoper is. Onze bossen en natuur niet kappen, maar uitbreiden. Wegwerpplastics en chemische vervuiling naar het verleden bannen. Je huis verwarmen, koken, Netflix-series bingen: allemaal op duurzame energie. En zo ook nog eens tienduizenden duurzame jobs creëren.

Een groene buurt op een gezonde planeet, daar wordt iedereen beter van.


Goed voor elkaar

De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter en zij die het minst verantwoordelijk zijn voor de klimaatcrisis dragen er de grootste gevolgen van.

Met Groen werken we de ongelijkheid in Affligem, Vlaanderen en België stap voor stap weg. We zorgen voor een fatsoenlijk inkomen voor iedereen. Een warme thuis met een betaalbare energiefactuur. Goed onderwijs voor ieder kind. Gratis maaltijden op school, zodat niemand met honger in de klas zit. En eerlijke bijdragen van iedereen.

Ook belangrijk is dat we allemaal dezelfde kansen krijgen om open te bloeien. Dat niemand je afrekent op de naam op je cv. Dat je kiest wat je draagt en zelf beslist over je lichaam. En dat je voor gelijk werk een gelijk loon verdient.

Een buurt waarin iedereen welkom is en gelijke kansen krijgt, dat voelt goed.