Onze thematische werkgroepen

We geloven in de kracht van participatie. Onze vorm van democratie is er een waarbij burgers tot besluiten komen op basis van informatie, overleg en uitwisseling van ideeën en argumenten.

​Groen Affligem gaat voor een warme, leefbare en gezonde gemeente met de volgende 3 thema’s: natuur, milieu en klimaat, leefbaarheid, wonen en mobiliteit en ten slotte sociaal beleid en diversiteit. Dat kan alleen door samen te werken aan het lokale beleid
met inwoners, wijken, buurten, verenigingen, raden. En daar willen we werk van maken door zelf een participatief traject uit te bouwen.

​In 2020 start Groen Affligem daarom met een werkgroep over elk thema. Binnen deze drie werkgroepen worden onderwerpen en voorstellen besproken, onderbouwd en verder uitgewerkt. Dat resulteert in een concrete actie, een voorstel voor de gemeenteraad, een suggestie voor een adviesraad, ... Deze werkgroepen komen 2 tot 3 keer per jaar samen en staan open voor iedereen. Net daarom zijn we op zoek naar geëngageerde burgers.

Voel je je aangetrokken door een van onze thema’s en heb je zin om met ons hierover mee te denken of kom je gewoon eens luisteren? Geef ons een seintje en we nodigen je graag persoonlijk uit.

Je kan ons bereiken:

Verken onze thema's hier.