Gemeenteraad Affligem: kijken of luisteren

13 April 2021

Gemeenteraad Affligem: kijken of luisteren

๐‡๐ž๐ญ ๐ ๐ž๐ฆ๐ž๐ž๐ง๐ญ๐ž๐›๐ž๐ฌ๐ญ๐ฎ๐ฎ๐ซ ๐ฏ๐š๐ง ๐€๐Ÿ๐Ÿ๐ฅ๐ข๐ ๐ž๐ฆ ๐ค๐ข๐ž๐ฌ๐ญ ๐ž๐ซ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐จ๐ฆ ๐๐ž ๐จ๐ง๐ฅ๐ข๐ง๐ž ๐ฌ๐ญ๐ซ๐ž๐š๐ฆ๐ข๐ง๐  - ๐ฏ๐ข๐š ๐˜๐จ๐ฎ๐“๐ฎ๐›๐ž - ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ๐ญ๐š๐š๐ง ๐จ๐Ÿ๐Ÿ๐ฅ๐ข๐ง๐ž ๐ญ๐ž ๐ก๐š๐ฅ๐ž๐ง ๐ง๐š ๐๐ž ๐ ๐ž๐ฆ๐ž๐ž๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐š๐š๐. ๐ƒ๐ž๐ณ๐ž ๐›๐ž๐ฌ๐ฅ๐ข๐ฌ๐ฌ๐ข๐ง๐  ๐ข๐ฌ ๐ ๐ž๐ง๐จ๐ฆ๐ž๐ง ๐ญ๐ข๐ฃ๐๐ž๐ง๐ฌ ๐๐ž ๐ฅ๐š๐š๐ญ๐ฌ๐ญ๐ž ๐ณ๐ข๐ญ๐ญ๐ข๐ง๐  ๐จ๐ฉ ๐Ÿ— ๐ฆ๐š๐š๐ซ๐ญ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ.Wij zijn benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp: laat het weten in onze poll!

De belangrijkste motivatie is dat 'misbruik van de beelden' zo niet meer mogelijk is. Groen Affligem volgt deze beslissing niet en staat juist voor transparantie en openbaarheid van bestuur.
Het online laten staan van de beelden heeft twee voordelen voor de burger:
  • Het is een aantrekkelijke manier om de gemeentepolitiek te volgen
    (je hoort รฉn ziet het debat)
  • Het is efficiรซnt
    (je kijkt wanneer het jou uitkomt)
Voor het uitbreken van de COVID-pandemie publiceerde de gemeente Affligem alleen een audioverslag van de vergaderingen op de gemeentelijke website. Daarna is besloten om de vergadering online te laten plaatsvinden en de beelden te laten staan op YouTube. Die beslissing is nu teruggedraaid.

Groen Affligem vraagt dat de beelden van de laatste 6 gemeenteraden op de gemeentelijke website komen te staan. En om hiermee door te gaan als de pandemie straks voorbij is.