2de Plantenruilbeurs

Mei
01
01 Mei 2022 / 02:00 PM tot 05:00 PM

Location

Parochiezaal Essene
Assestraat 1
Affligem 1790
Belgium
Google map and directions

Event contact

Jo Lamberts

0495 840 732

We hebben er even op moeten wachten, maar op 1 mei 2022 presenteert Groen Affligem zijn 2de plantenruilbeurs.

Je krijgt er de kans om je eigen plantgoed te ruilen, maar je kunt ook biologische plantjes kopen. Bovendien is er heel wat praktische info over hoe je jouw tuin kunt omtoveren in een ecologisch paradijsje.

Verder organiseert Groen Affligem workshops voor de kids, een leuke ideeënwedstrijd 'Natuur in Affligem' en een begeleide wandeling langs lokale natuurgebieden met medewerking van Natuurpunt Asse.

Natuurlijk kun je ook gewoon genieten van een eerlijk drankje of gezond hapje. Iedereen is meer dan welkom!

Programma

Natuurwandeling

Natuurpunt Asse neemt je mee op stap langs de natuur in de buurt. Bezoek met hen hun meest recente natuurgebied de Peerdsbroeken en laat je onderdompelen in de wonderlijke natuur dichtbij.

De wandeling start om 14:00 aan de parochiezaal in Essene (Assestraat 1, 1790 Affligem). Om praktische redenen vragen we om vooraf in te schrijven, want bij grote interesse voorzien we een tweede groep die een half uurtje later vertrekt. Zo willen we zoveel mogelijk mensen de kans bieden om onze natuur te ontdekken. De wandeling loopt deels langs onverharde paden en is daardoor niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers.

Schrijf je hier in voor de wandeling

Bouw je eigen insectenhotel

Geef de biodiversiteit in jouw tuin een boost. Bouw een insectenhotel en nodig zo solitaire bijen, zweefvliegen, lieveheersbeestjes, vlinders, ... uit in jouw tuin. Samen bouwen we een hotel voor deze bezige beestjes. 

De workshop start om 14:00 uur en wordt herhaald om 15:30 uur. De insectenhotelletjes worden gebouwd met recuperatiemateriaal. Om voldoende materiaal te voorzien vragen we om vooraf in te schrijven. We werken met een beperkt aantal plaatsen om alles op een veilige manier te laten verlopen.

Schrijf je hier in voor de workshop insectenhotel

Posted by on 04 Maart 2022

Recent responses